Založ si blog

Šliapol vedľa on alebo médiá?

Zdroj: ideogram.ai

Pred necelými dvoma rokmi som sa bavil s jedným popredným politikom. Na ulici. Pôsobil úplne normálne, nedíval sa na mňa nijak z výšky a na moje prekvapenie mal veľmi fajn názory. Aby som to uviedol na pravú mieru, v diskutovanej téme mal rovnaký názor ako ja. A aj keď sme odvtedy neboli v kontakte, zapamätal som si ho ako niekoho, koho v budúcnosti s radosťou podporím. Odvtedy som na ňho raz za čas narazil v médiách a zakaždým som mu fandil.

Teda, až donedávna, keď ho média začali z ničoho nič naozaj škaredo očierňovať. A ja som zostal naozaj zarazený, pretože mi to na človeka, s ktorým som sa pôvodne bavil, vôbec nesedelo. Najskôr si hovorím, že to nie je prvýkrát, kedy sa na niekoho v médiách vytiahne špina a kydá sa a kydá. Najlepšie je to vidieť pred voľbami, keďže ho chce protistrana zdiskreditovať pred jeho podporovateľmi a potenciálnymi voličmi. A aj on sám dokonca všetky obvinenia poprel.

Potom som si ale predstavil situáciu, že by o ňom médiá naozaj napísali pravdu. Že proste naozaj šliapol vedľa. Nech už z akéhokoľvek dôvodu.

Zdroj: ideogram.ai

Hmmm. Ako to je?

Nedá mi to. Uznávam, že s dotyčným som sa nebavil moc dlho a aj keď sme si názorovo sadli, nemôžem sa zaňho zaručiť. A už vôbec nie po takej dobe.

A toto je ten problém

V dnešnej dobe sa človek pravdy nedoberie. Každý má svoje záujmy, svoj zdroj príjmov a pre určitých novinárov nie je problém trošku uhnúť od svedomia a napísať článok podľa niekoho zadania.

“Sice to nebude úplne pravda, ale politici predsa boli a budú a nikto z nich nie je svätý. A deti chcú jesť dnes.”

Štve ma to – veď pôsobil, ako čestný človek! A ja som mal dojem, že viem, čo od neho môžem čakať. Veď som s ním mal osobnú skúsenosť! A koľko je politikov, s ktorými sme sa nikdy nestretli a názor na základe osobného dialógu proste nemáme!

Takže problém je – ako rozpoznať, kedy sa naozaj jedná o gaunera a kedy z dotyčného, relatívne normálneho politika, chce spraviť gaunera niekto iný? Článok v mediách bude rovnaký v obidvoch prípadoch. A vy si spravte názor!

Z tejto situácie viním médiá. Dávno nie sú objektívne.

Podľa čoho si vytvárate názor vy?

Nie je to váš názor: ZLO MEZI NÁMI

27.05.2024

Viete, je mi smutno. Náhodou som narazil na český Deník TO z mája 2024. Priznávam, nečítal som ho. Upútala ma jeho titulná stránka. Keďže sa jedná o protiprúdový časopis, predpokladajme, že bude písať a podporovať opak toho, čo píše mainstream, takže premiéra Fica by nemuseli vykresľovať v tom najhoršom možnom svetle. Či je to tak, či onak, titulná stránka tohto [...]

Posvätná kniha hinduizmu označená za „extrémistickú“

18.05.2024

Bhagavadgíta, jedna z najvýznamnejších posvätných kníh hinduizmu, niekedy dokonca označovaná ako „Biblia hinduizmu“, jej autoritu prijímajú všetky hinduistické filozofické školy. Vzdelanému čitateľovi ju netreba predstavovať. Ani vo sne by mi nenapadlo, že by mohla byť označená ako “extremistická”. A predsa k tomu došlo – na území Ruska, pričom sa jednalo aj [...]

Nechcem také médiá!

16.05.2024

Tak toto bolo už aj na mňa moc. Dnes ma jeden známy upozornil na video zverejnené na Facebookovom profile Reedukačné Centrum Bystričany. Na svojej stránke majú od založenia iba pár príspevkov. A reedukácia vôbec nepatrí medzi moje oblasti záujmu. Ale tak, ako môjho známeho, aj mňa dostalo 4,5 minútové video, v ktorom zamestnankyňa centra rozoberá nedávnu reportáž RTVS o [...]

koláž, fotky, mReportér

Zábery na „valiace sa cunami“, ktoré sa prehnalo Horehroním. Pozrite si, ako to vyzeralo

05.10.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Edmundo González, Venezuela

González sa chce vrátiť ako prezident do Venezuely v deň inaugurácie Madura

04.10.2024 23:02

Bývalý opozičný prezidentský kandidát utiekol do Španielska týždeň po tom, čo naňho venezuelské úrady vydali zatykač.

Švédsko Nórsko Rusko bieluha špionážna

Ruská "špionážna veľryba“ nebola v Nórsku zastrelená, podľahla zrejme infekcii

04.10.2024 22:24

Hvaldimir nebol zastrelený - ako tvrdili aktivisti za práva zvierat -, ale podľahol bakteriálnej infekcii.

USA Helene hurikán obete zvýšenie

Hurikán Helene sa stal najničivejším od čias Katriny

04.10.2024 22:01

Podľa najnovších údajov si vyžiadal najmenej 213 obetí.

branoha

Pokiaľ je vôľa, ľudia vedia nájsť východisko z akejkoľvek situácie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 12173x
Priemerná čítanosť článkov: 1739x

Autor blogu

Kategórie