Založ si blog

A predsa vyhrali

Myslel si, že sa pobavím, ale fakt ma to naštvalo. Kamarát mi poslal do messengeru vtip o Jehovových svedkoch. Hnusný, hanlivý. Vo mne to vrelo. To sme sa dostali až na také dno, že sa budeme zabávať na účet bezbranných? Jehovovi svedkovia čelia permanentnému osočovaniu nielen intelektuálne zabrzdených jedincov, ale aj novín a webových médií. Na Slovensku asi neexistuje médium, ktoré by si do Svedkov Jehovových nekoplo. 

Tejto organizácii sa však podarilo nemožné. V Španielsku Jehovovi svedkovia vyhrali dôležitý súdny proces proti „El Mundo“, portálu, ktorý  21. novembra 2022 uverejnil ohováračský článok založený na informáciách poskytnutých antikultovou organizáciou Združenie obetí Jehovových svedkov.

Španielsky súd nariadil denníku, aby zverejnili odpoveď Jehovových svedkov na tento hanlivý článok. Nebolo to po prvýkrát, čo médiá – dokonca aj tie, ktoré sú členom The Trust Project – odmietnu zverejniť odpoveď náboženskej komunity na urážlivý článok. Je to zrejmé, ich odpoveď by mohla narušiť koncept článku či reportáže. Ale naspäť k súdnemu procesu.

Súd zistil, že denník dostal nepravdivé informácie od združenia nespokojných bývalých svedkov a zverejnil ich bez overenia. Zistilo sa, že obvinenia Združenia obetí Jehovových svedkov pravdepodobne poškodia náboženskú organizáciu a zároveň sú nepresné. Súd považoval za samozrejmé, že článok „spôsobil preukázateľné škody“ Jehovovým svedkom. Po prvé, „samotný názov článku obsahoval slovo ‚kult‘ [‚secta‘ v španielčine], ktoré má nespochybniteľné negatívne konotácie s ohľadom na akékoľvek náboženstvo.

zdroj:
https://bitterwinter.org/spain-jehovahs-witnesses-win-important-case-against-el-mundo/
zdroj:
https://bitterwinter.org/spain-jehovahs-witnesses-win-important-case-against-el-mundo/

Súd prvého stupňa č. 1 v Torrejóne de Ardoz 2. októbra zamietol námietku denníka, ktorý sa snažil hodiť vinu len na Združenie obetí Jehovových svedkov. Nariadil „El Mundo“, aby zverejnil odpoveď Jehovových svedkov a zaplatil súdne trovy. Majú si dať pozor, čo zverejnia na svojom webe. Že by svetlo na konci tunela?

Dnes sa antikultové organizácie, ktoré majú prsty v každej krajine, za rúškom konania dobrých skutokov, snažia zlikvidovať slobodu vierovyznania, ako aj názoru či demokracie. Aj Združenie obetí Jehovových svedkov je takouto antikultovou organizáciou. V Španielsku sa sekli a ukázalo sa, že spravodlivosť vo svete predsa len, aspoň z času na čas funguje. Túto informáciu o vyhratom spore však nezverejnili hlavné médiá, ktoré sa bijú za demokraciu len na papieri. Áno, tie médiá, ktoré bažia po senzáciách za každú cenu. Krok vedľa a opodstatnené ospravedlnenie asi pre nich nie je dostatočnou senzáciou. 

Šliapol vedľa on alebo médiá?

06.07.2024

Pred necelými dvoma rokmi som sa bavil s jedným popredným politikom. Na ulici. Pôsobil úplne normálne, nedíval sa na mňa nijak z výšky a na moje prekvapenie mal veľmi fajn názory. Aby som to uviedol na pravú mieru, v diskutovanej téme mal rovnaký názor ako ja. A aj keď sme odvtedy neboli v kontakte, zapamätal som si ho ako niekoho, koho v budúcnosti s radosťou podporím. [...]

Nie je to váš názor: ZLO MEZI NÁMI

27.05.2024

Viete, je mi smutno. Náhodou som narazil na český Deník TO z mája 2024. Priznávam, nečítal som ho. Upútala ma jeho titulná stránka. Keďže sa jedná o protiprúdový časopis, predpokladajme, že bude písať a podporovať opak toho, čo píše mainstream, takže premiéra Fica by nemuseli vykresľovať v tom najhoršom možnom svetle. Či je to tak, či onak, titulná stránka tohto [...]

Posvätná kniha hinduizmu označená za „extrémistickú“

18.05.2024

Bhagavadgíta, jedna z najvýznamnejších posvätných kníh hinduizmu, niekedy dokonca označovaná ako „Biblia hinduizmu“, jej autoritu prijímajú všetky hinduistické filozofické školy. Vzdelanému čitateľovi ju netreba predstavovať. Ani vo sne by mi nenapadlo, že by mohla byť označená ako “extremistická”. A predsa k tomu došlo – na území Ruska, pričom sa jednalo aj [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

branoha

Pokiaľ je vôľa, ľudia vedia nájsť východisko z akejkoľvek situácie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 12145x
Priemerná čítanosť článkov: 1735x

Autor blogu

Kategórie