Založ si blog

Nie je to váš názor: ZLO MEZI NÁMI

Viete, je mi smutno. Náhodou som narazil na český Deník TO z mája 2024. Priznávam, nečítal som ho. Upútala ma jeho titulná stránka.

Keďže sa jedná o protiprúdový časopis, predpokladajme, že bude písať a podporovať opak toho, čo píše mainstream, takže premiéra Fica by nemuseli vykresľovať v tom najhoršom možnom svetle.

Či je to tak, či onak, titulná stránka tohto slobodného média, snažiaca sa vyjadriť, že nenávisť, hlavná príčina vyhrotenej situácie na Slovensku, ktorá nakoniec vyvrcholila atentátom na premiéra, graduje aj v Česku. Je podložená piatimi citátmi známych českých politikov namierených proti postrelenému premiérovi a taktiež hlavným titulkom “ZLO MEZI NÁMI” hneď vedľa Ficovho portrétu s podtitulkom ‘Na Fica střílejí i Češi. Proč?“.

Zdroj: https://denik.to/kvetnove-to-prave-v-prodeji-ma-100-stran-a-novou-obalku-co-ukryva/

Celý tento koncept vo mne zanecháva skôr horkú pachuť. Všetky tieto výroky podsúvajú obraz, že Fico je zlo, nepriateľ a že toto vlastne hovoria aj spomínaní politici, vrátane českého prezidenta a že vlastne strieľať je OK. Aj keď to podľa všetkého nebolo zámerom, odnášam si záver, že Česko je vlastne už dávno sformované proti Ficovi.

Nad týmito podprahovými správami sa dnes už snáď iba málokto pozastaví. Média na nás používajú tieto manipulatívne metódy denne a okrem textového obsahu, človek dostáva aj ten “správny obraz a postoj”. Zakomponovaný „medzi rečou“. Je to teraz tak pohodlné – človek sa ani nemusí zamyslieť a kompletný názor dostáva priamo od médií. A médiá sú čisté, veď ich nemožno popoťahovať za žiadnu vetu.

Ja sa pýtam – kam sme to dospeli?

Na Slovensku sa strieľalo. Opäť. Tentokrát na ústavného činiteľa. Ten bol zasiahnutý. Bojoval o život. Toto nám príde v poriadku? Chceme, aby sa streľba stala na Slovensku normou?

Zastavme sa. Toto nikto z nás nechce. Zastavme nenávisť. Zastavme rozdelenie. Veď sa pozrite, kam to všetko speje!

Pokiaľ niekto nie je schopný pozrieť sa na situáciu aspoň tak, že zasiahli človeka, alebo ak to niekto nebodaj čo i len máličko schvaľuje (a to z akéhokoľvek dôvodu), zamyslite sa, aké obrazy ste od médií prijali. Je to totiž jasná indícia toho, že to nie je váš názor. Je to názor, ktorý vám vnútili médiá. Vy ste predsa tiež človek. Na ich manipulačné techniky sme neboli pripravení.

Ak ste pripustili, že na tom niečo môže byť, máte môj obdiv. Je to prvý krok k uvideniu toho, akú silu médiá majú a ako dokážu formovať verejnú mienku.

Predkladám alternatívu titulnej stránky, ktorá sa na postreleného premiéra, bez toho, či sympatizujem s jeho politickým smerovaním alebo nie, díva ako na človeka.

Začnime byť ľuďmi.

Posvätná kniha hinduizmu označená za „extrémistickú“

18.05.2024

Bhagavadgíta, jedna z najvýznamnejších posvätných kníh hinduizmu, niekedy dokonca označovaná ako „Biblia hinduizmu“, jej autoritu prijímajú všetky hinduistické filozofické školy. Vzdelanému čitateľovi ju netreba predstavovať. Ani vo sne by mi nenapadlo, že by mohla byť označená ako “extremistická”. A predsa k tomu došlo – na území Ruska, pričom sa jednalo aj [...]

Nechcem také médiá!

16.05.2024

Tak toto bolo už aj na mňa moc. Dnes ma jeden známy upozornil na video zverejnené na Facebookovom profile Reedukačné Centrum Bystričany. Na svojej stránke majú od založenia iba pár príspevkov. A reedukácia vôbec nepatrí medzi moje oblasti záujmu. Ale tak, ako môjho známeho, aj mňa dostalo 4,5 minútové video, v ktorom zamestnankyňa centra rozoberá nedávnu reportáž RTVS o [...]

A predsa vyhrali

15.05.2024

Myslel si, že sa pobavím, ale fakt ma to naštvalo. Kamarát mi poslal do messengeru vtip o Jehovových svedkoch. Hnusný, hanlivý. Vo mne to vrelo. To sme sa dostali až na také dno, že sa budeme zabávať na účet bezbranných? Jehovovi svedkovia čelia permanentnému osočovaniu nielen intelektuálne zabrzdených jedincov, ale aj novín a webových médií. Na Slovensku asi neexistuje [...]

taliansko, horúčavy, pláž

Taliansko zasiahla prvá tohtoročná vlna horúčav, Sardínia a Sicília očakávajú 44 stupňov

17.06.2024 17:02

Teploty presahujúce 40 stupňov sú o desať stupňov vyššie, ako je teplotný priemer pre dané obdobie.

France Obit Delors

Francúzsky exprezident chce zachraňovať Macrona, ktorý ho vytlačil z Elyzejského paláca

17.06.2024 17:00

François Hollande bude kandidovať v predčasných parlamentných voľbách. Zdôrazňuje, že chce zabrániť krajnej pravici v nástupe k moci.

NR SR: Rokovanie 12. a 13. schôdze

Súdna rada nevidí dôvod na skrátené legislatívne konanie v prípade lex atentát

17.06.2024 16:39

Tzv. lex atentát schválila minulý týždeň vláda.

praha

Univerzita Karlova podá proti uzneseniu o odložení prípadu streľby sťažnosť

17.06.2024 16:11

UK navrhne úplné vyšetrenie všetkých súvislostí vlaňajšieho útoku na jej Filozofickej fakulte.

branoha

Pokiaľ je vôľa, ľudia vedia nájsť východisko z akejkoľvek situácie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 8423x
Priemerná čítanosť článkov: 1404x

Autor blogu

Kategórie

Archív