Založ si blog

A predsa vyhrali

Myslel si, že sa pobavím, ale fakt ma to naštvalo. Kamarát mi poslal do messengeru vtip o Jehovových svedkoch. Hnusný, hanlivý. Vo mne to vrelo. To sme sa dostali až na také dno, že sa budeme zabávať na účet bezbranných? Jehovovi svedkovia čelia permanentnému osočovaniu nielen intelektuálne zabrzdených jedincov, ale aj novín a webových médií. Na Slovensku asi neexistuje médium, ktoré by si do Svedkov Jehovových nekoplo. 

Tejto organizácii sa však podarilo nemožné. V Španielsku Jehovovi svedkovia vyhrali dôležitý súdny proces proti „El Mundo“, portálu, ktorý  21. novembra 2022 uverejnil ohováračský článok založený na informáciách poskytnutých antikultovou organizáciou Združenie obetí Jehovových svedkov.

Španielsky súd nariadil denníku, aby zverejnili odpoveď Jehovových svedkov na tento hanlivý článok. Nebolo to po prvýkrát, čo médiá – dokonca aj tie, ktoré sú členom The Trust Project – odmietnu zverejniť odpoveď náboženskej komunity na urážlivý článok. Je to zrejmé, ich odpoveď by mohla narušiť koncept článku či reportáže. Ale naspäť k súdnemu procesu.

Súd zistil, že denník dostal nepravdivé informácie od združenia nespokojných bývalých svedkov a zverejnil ich bez overenia. Zistilo sa, že obvinenia Združenia obetí Jehovových svedkov pravdepodobne poškodia náboženskú organizáciu a zároveň sú nepresné. Súd považoval za samozrejmé, že článok „spôsobil preukázateľné škody“ Jehovovým svedkom. Po prvé, „samotný názov článku obsahoval slovo ‚kult‘ [‚secta‘ v španielčine], ktoré má nespochybniteľné negatívne konotácie s ohľadom na akékoľvek náboženstvo.

zdroj:
https://bitterwinter.org/spain-jehovahs-witnesses-win-important-case-against-el-mundo/
zdroj:
https://bitterwinter.org/spain-jehovahs-witnesses-win-important-case-against-el-mundo/

Súd prvého stupňa č. 1 v Torrejóne de Ardoz 2. októbra zamietol námietku denníka, ktorý sa snažil hodiť vinu len na Združenie obetí Jehovových svedkov. Nariadil „El Mundo“, aby zverejnil odpoveď Jehovových svedkov a zaplatil súdne trovy. Majú si dať pozor, čo zverejnia na svojom webe. Že by svetlo na konci tunela?

Dnes sa antikultové organizácie, ktoré majú prsty v každej krajine, za rúškom konania dobrých skutokov, snažia zlikvidovať slobodu vierovyznania, ako aj názoru či demokracie. Aj Združenie obetí Jehovových svedkov je takouto antikultovou organizáciou. V Španielsku sa sekli a ukázalo sa, že spravodlivosť vo svete predsa len, aspoň z času na čas funguje. Túto informáciu o vyhratom spore však nezverejnili hlavné médiá, ktoré sa bijú za demokraciu len na papieri. Áno, tie médiá, ktoré bažia po senzáciách za každú cenu. Krok vedľa a opodstatnené ospravedlnenie asi pre nich nie je dostatočnou senzáciou. 

Nie je to váš názor: ZLO MEZI NÁMI

27.05.2024

Viete, je mi smutno. Náhodou som narazil na český Deník TO z mája 2024. Priznávam, nečítal som ho. Upútala ma jeho titulná stránka. Keďže sa jedná o protiprúdový časopis, predpokladajme, že bude písať a podporovať opak toho, čo píše mainstream, takže premiéra Fica by nemuseli vykresľovať v tom najhoršom možnom svetle. Či je to tak, či onak, titulná stránka tohto [...]

Posvätná kniha hinduizmu označená za „extrémistickú“

18.05.2024

Bhagavadgíta, jedna z najvýznamnejších posvätných kníh hinduizmu, niekedy dokonca označovaná ako „Biblia hinduizmu“, jej autoritu prijímajú všetky hinduistické filozofické školy. Vzdelanému čitateľovi ju netreba predstavovať. Ani vo sne by mi nenapadlo, že by mohla byť označená ako “extremistická”. A predsa k tomu došlo – na území Ruska, pričom sa jednalo aj [...]

Nechcem také médiá!

16.05.2024

Tak toto bolo už aj na mňa moc. Dnes ma jeden známy upozornil na video zverejnené na Facebookovom profile Reedukačné Centrum Bystričany. Na svojej stránke majú od založenia iba pár príspevkov. A reedukácia vôbec nepatrí medzi moje oblasti záujmu. Ale tak, ako môjho známeho, aj mňa dostalo 4,5 minútové video, v ktorom zamestnankyňa centra rozoberá nedávnu reportáž RTVS o [...]

žilinka

Žilinka: Určenie názvu Ulice Dr. Jozefa Tisu vo Varíne je nezákonné

26.06.2024 14:26

Obecné zastupiteľstvo má do pol roka zmeniť názov ulice.

Robert Kaliňák

Kaliňák: Letisko Sliač by mohlo byť pripravené na stíhačky o tri až päť rokov

26.06.2024 14:03

Na Sliači by mali byť stíhacie lietadlá trvalo umiestnené.

Fico, fiala

Bratislava kritizovala Fialu za jeho výrok k medzivládnym konzultáciám. Neúctivý? Naopak, bol výrazom rešpektu, reaguje český premiér

26.06.2024 13:58, aktualizované: 14:20

Český kabinet tento rok v marci pozastavil medzivládne konzultácie pre rozdielne názory na kľúčové témy zahraničnej politiky.

hlina

Hlina podal trestné oznámenie na Lesy SR pre podozrenia z machinácií pri ťažbe kalamitného dreva na Horehroní

26.06.2024 13:45

Hlina kritizoval obstarávanie ťažby kalamitného dreva na Horehroní už v júni.

branoha

Pokiaľ je vôľa, ľudia vedia nájsť východisko z akejkoľvek situácie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 8699x
Priemerná čítanosť článkov: 1450x

Autor blogu

Kategórie

Archív